Diósgyőri vár

Lajos király kedvenc palotája, Diósgyőr vára. A kiállítások megmutatják a királyi várat, az udvartartás életét.

Miskolctapolcai bobpálya

Különleges élményt kínál kicsiknek és nagyoknak a miskolctapolcai csónakázótó szomszédságában található, mintegy 800 m hosszú, télen-nyáron üzemelő alpesi bobpálya.

Miskolctapolcai Kalandtúra Park

A kalandtúra lényege, hogy mindenki legyőzheti saját korlátait mind fizikai, mind pszichikai értelemben, s ezáltal a résztvevők egyfajta testi- és mentális erőpróbán vehetnek részt, s emellett teljesen új és egyedi élményt kapnak a pályarendszereken való végighaladás során.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

A Miskolci Állatkert az év minden napján várja Önt!

Diósgyőri Papírgyár Zrt. Papíripari Múzeum

A Diósgyőri Papírgyár egyedülálló papírtörténeti kiállítást rendezett be történelmi ereklyéiből a hagyomány ápolása, a szakmai múlt megőrzése céljából, mely városunk idegenforgalmi látványosságainak kuriózuma.

Hermann Ottó Múzeum

A múzeum 1899-ben alakult meg Borsod-Miskolczi Múzeum néven. Az intézmény 1953-ban vette fel a sokoldalú tudós, Herman Ottó nevét. 1963-ban vált a múzeumi szervezet központjává, és ettől az időtől terjedt ki gyűjtőterülete Borsod-Abaúj-Zemplén megyére.

Hermann Ottó Emlékház

Herman Ottó egykori lillafüredi nyaralója, a Peleház 1898–1903 között épült, az akkoriban újonnan kialakított üdülőtelep részeként.

Miskolci Nemzeti Színház

A miskolciak mindig is kedvelték a színházat, és szívükön viselték a magyar színjátszás sorsának alakulását.

Hermann Ottó Múzeum Képtára

A Herman Ottó Múzeum Képtára nemcsak a térség, de az ország egyik leggazdagabb, állandó jellegű képzőművészeti látványossága. A kiállítás a barokk korszaktól a szecesszióig vonultatja fel a magyar festészet remekműveit.

Lézerpont Látványtár

A Lézerpont Látványtár Miskolc kulturális turizmusának egyedi színfoltja. A 800 m2-en bemutatott 10 kiállítás valamelyike biztosan felkelti érdeklődésünket és a család minden tagja megtalálja a szívéhez közelállót.

Massa Múzeum és Ipartörténeti Skanzen

A Miskolc-Felsőhámorban található Massa Múzeumot 1963-ban alapították. A múzeum 4 teremben mutatja be a Diósgyőr-hámori Vasmű százéves történetét.

Fazola-kohó

Felsőhámorban látható őskohó néven közismert faszén tüzelésű nagyolvasztó hazánk első ipari műemléke. Építője a híres Fazola Henrik, aki ezen a területen több bányát is felfedezve vasművet létesített.

Szent István-barlang

A fokozottan védett Szent István-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3,5 km-re nyílik. Bejárata a Palota-szállótól 500 m-re, az Eger-Miskolc műút mellett található. Járatainak összhossza 1043 m, függőleges kiterjedése 94 m.

Anna-barlang

A fokozottan védett Anna-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3 km-re nyílik. Bejárata a Palota-szálló alatti Függőkert aljában, közvetlenül a Szinva-vízesés mellett található.

Lillafüredi Állami Erdei Vasút: LÁEV

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) főként védett természeti területeken szállítja utasait. Pályája érinti Lillafüredet, a Bükk hegység páratlan szépségű kiránduló- és üdülőhelyét. Évente közel 200 ezres utast szállít, fővonala a Szinva- és a Garadna-patak völgyében 14 kilométer hosszan húzódik.

Barlangfürdő Miskolctapolca

Miskolctapolca Európában egyedülálló karsztvizes termál-barlang fürdője a 16. századtól a bencés szerzetesek kedvelt fürdőhelyeként volt ismert.

Hámori-tó

A lenyűgöző környezetben lévő Hámori-tó a Garadna patak felduzzasztásával keletkezett. Ma kedvelt horgász- és csónakázótó, télen a jégen korcsolyázni is lehet.

Diósgyőri Kézműves Alkotóház

A Diósgyőri Vár közvetlen közelében álló gyönyörű épület terveit az Ybl-díjas Rudolf Mihály és Hidasnémeti János miskolci építészek készítették. A helyi védettségű épület generál-kivitelezését a Balázs István vezette Bükk-Közmű Bt. végezte.

Központi Kohászati Múzeum

A múzeum, mely 1960-ban nyílt meg Miskolc-Felsőhámorban a lillafüredi Palotaszálló közelében, a Szinva és a Garadna patak összefolyásánál, a XVIII. sz. végén épült barokk stílusú kancellária épületében található.

Szeleta-barlang

Járatainak teljes hossza meghaladja a 90 métert. A barlang számos veszélyeztetett állatfajnak, többek között védett és fokozottan védett denevérfajoknak nyújt állandó és időszakos szálláshelyet.

Lillafüredi Libegőpark

A Bükk hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból a Lillafüredi Libegő, mely a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába.

Lillafüredi Sport és Kalandpark

Vár az ország legkomplexebb kalandparkja! A Lillafüredi Sport- és Kalandpark Magyarország egyik legszebb természeti környezetében, festői szépségű tájon, a Bükk-hegység lábainál húzódó Szinva-völgyben, a Szinva-patak és a Garadna-patak összefolyásánál található.

SZOBÁINK ÉS SZOLGÁLTATÁSAINK

Standard szoba

Szobaszerviz
Légkondícionáló

Ingyenes WIFI
Minibár

Parkolás
Televízió

Deluxe szoba

Szobaszerviz
Légkondícionáló

Ingyenes WIFI
Minibár

Parkolás
Televízió

Superior szoba

Szobaszerviz
Légkondícionáló

Ingyenes WIFI
Minibár

Parkolás
Televízió

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Széchenyi 2020